Göksnåre MTB 2007

Lite reflektioner från en tävlande:

Dryga dussinet cyklar stod på startlinjen inför IK Vavds andra MTB-tävling. Ett stort antal var iklädda Aktivéras blåvita dräkter.

Olov Hasselberg skyllde på förkylning och tog istället rollen som tävlingsansvarig. Efter en föreläsning om hur banan skulle köras och vilka djur som skulle passeras så fick de tävlande rada upp sig bakom en tänkt linje, varefter åkarna släpptes iväg av Olov.

Första biten gick genom en hästhage, men hästarna var initialt ointresserade. När de sista cyklisterna skulle ut genom hagen så hade hästarna märkt att nåt hände, så de kastade sig av och an i galopp och blockerade delvis framfarten. Efter en skogspassage kom man ut på den långa grusvägen mot Olarsbo. Håkan Erikssons bakdäck small så att många började se sig om efter jägare inne i skogen. Vägen var relativt nyfixad och söööög musten ur benen. Motvinden gjorde sitt till, och det är troligen här vi hittar orsaken till de generellt sämre tiderna relativt ifjol.

Efter Olarsbo kom man in på en smalare (och roligare!) stig med rötter och lite hala stenar. Ett träd hade fallit över stigen, men det lyftet fick bli en del av banan. Just innan varvningen skulle en teknikbana passeras. Den bestod av tajta ringlingar med smala plankor, slalombana och ett avslutande (och frivilligt) hopp. Tvåhjulssläpp belönades med jubel från publiken. Sen bar det av på nästa varv för de som ville.

Den härliga höstdagen avslutades vid klubbhuset med sedvanlig grillning, eftersnack och tröjutdelning till vinnaren av respektive klass.

Ett stort tack till arrangörer, sekretariat och funktionärer! Tack även till PT Reklam i Skärplinge som hade sponsrat tävlingen.

/Niklas R

Resultat

  Nr Namn Tid Kommentar
1 varv

1

Linus Englund Öhman 28:04  
2 Kalle Eriksson 35:10  
3 Fredrik Sjödin 41:05  
.
2 varv

1

Frida Englund Öhman 48:16  
2 Marie Karlsson 58:20  
.
3 varv 1 Jocke Westman 1:00:37  
2 Tony Axelsson 1:00:44  
3 Peder Lindblom 1:08:17  
4 Conny Haglund 1:09:30  
5 Niklas Ruthner 1:20:32  
6 Silva Sjödin 1:29:40 Varav 48:35 på de sista två varven
7 Håkan Eriksson DNF Tid för varv 2: 21:43 (Punka på varv 1)
8 Mattias Holmgren DNF Växelföraren lossnade strax efter Olarsbo